DSC_299410Τα δόντια σας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσωπική σας εμφάνιση και κοινωνική ζωή. Ένα όμορφο χαμόγελο ενισχύει τη συνολική σας παρουσία και τα υγιή δόντια σας επιτρέπουν να τρώτε, να μιλάτε και να ζείτε με αυτοπεποίθηση. Τα υγιή δόντια δεν είναι κάτι δεδομένο. Η τερηδόνα, οι ασθένειες των ούλων, διάφορα ατυχήματα και νόσοι είναι καθημερινά φαινόμενα που μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια δοντιών. Η απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών μπορεί να αλλοιώσει τις διατροφικές σας συνήθειες, την ομιλία, τη συμπεριφορά αλλά και την εμφάνισή σας. Επιπλέον, όταν χαθεί ένα δόντι, το οστό που περιβάλλει τη συγκεκριμένη ρίζα του δοντιού μπορεί να υποστεί φθορά επηρεάζοντας περαιτέρω την εμφάνιση και τη μάσηση σας. Ακόμα και αν αυτό το χαμένο δόντι αποκατασταθεί με κοινή προσθετική, κάθε χρόνο υπάρχει απώλεια οστού και υφίζηση της γνάθου. Ευτυχώς, τα τελευταία 30 χρόνια, τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν μία εξαιρετική λύση αντικαθιστώντας όχι μόνο το χαμένο δόντι, αλλά και την οδοντική ρίζα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια σταθερή βάση για τεχνητά δόντια που θα δείχνουν, θα τα νιώθετε αλλά και θα λειτουργούν σαν τα φυσικά σας δόντια. Η συγκεκριμένη θεραπευτική λύση είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας κορυφαίων επιστημόνων και οργανισμών πολλών δεκαετιών και επιτυχούς κλινικής χρήσης χιλιάδων οδοντιάτρων και ειδικών. Ως αποτέλεσμα, τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν τη λύση στην αντικατάσταση δοντιών που περιμένατε.


 

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα έχει τη μορφή μικρής βίδας κατασκευασμένης από τιτάνιο υψηλής ποιότητας και καθαρότητας Το τιτάνιο είναι μέταλλο που έχει αποδειχθεί βιοσυμβατό και εύκολα αποδεκτό από τον οργανισμό. Το οδοντικό εμφύτευμα τοποθετείται εντός του οστού της σιαγόνας και µε την πάροδο του χρόνου το εμφύτευμα ενσωματώνεται (οστεοενσωματώνεται) στο οστό της σιαγόνας Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτή η διαδικασία επούλωσης μπορεί να διαρκέσει µόνο 6 εβδομάδες Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μια στεφάνη, μια γέφυρα ή μια οδοντοστοιχία μπορούν να τοποθετηθούν µε ασφάλεια πάνω στο εμφύτευμα.

Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας πώς μπορούν τα οδοντικά εμφυτεύματα να χρησιμοποιηθούν στη δική σας συγκεκριμένη περίπτωση.

dontia

   ΦΥΣΙΚΟ ΔΟΝΤΙ                ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΗ

 

Οδοντικά Εμφυτεύματα – η συνειδητή επιλογή

Τα οδοντικά εμφυτεύματα παρέχουν µία σταθερή βάση για τα τεχνητά δόντια που αντικαθιστούν τα φυσικά µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα αποτελούν αξιόπιστη επιλογή… εάν κάποια ασθένεια οδηγήσει σε απώλεια δοντιού. Σε κάθε ηλικία, η περιοδοντίτιδα, η τερηδόνα ή άλλες ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν απώλεια δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν τότε την ιδανική λύση για τα χαµένα σας δόντια… εάν ένα ατύχημα σας προκαλέσει απώλεια κάποιων δοντιών. Είτε σε αθλητικές δραστηριότητες, είτε στην καθημερινή ζωή, ένα ατύχημα μπορεί να σας κοστίσει ένα ή περισσότερα δόντια. Και στην περίπτωση αυτή τα οδοντικά εμφυτεύματα επαναφέρουν τη χαμένη εμφάνιση και λειτουργικότητα … εάν κάποια δόντια λείπουν εκ γενετής. Για τα δόντια που ποτέ δεν αναπτύχθηκαν κανονικά, το οδοντικά εμφυτεύματα παρέχουν τη συμπαγή βάση για τεχνητά δόντια.


 

Αντικατάσταση δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι ότι συνιστούν σταθερή βάση για τεχνητά δόντια και ότι διαφυλάττουν την ακεραιότητα των παρακείμενων δοντιών και της οστικής δομής.


 

Αποκατάσταση χωρίς εµφυτεύματα

apokatastasi1

Με τις παραδοσιακές μεθόδους, τα υγιή παρακείμενα δόντια πρέπει να τροχιστούν προκειμένου να στηριχτεί πάνω τους μια στεφάνη ή μια γέφυρα. Επιπροσθέτως, επειδή η ρίζα του δοντιού δεν αντικαθίσταται, το οστό μπορεί στην πορεία να ατροφήσει και να υποχωρήσει περαιτέρω.


 

Αποκατάσταση µε εμφυτεύματα

apokatastasi2

Εάν επιλεγεί η χρήση εμφυτεύματος, το οδοντικό εμφύτευμα αντικαθιστά τη χαμένη ρίζα του δοντιού και αποτελεί σταθερή βάση για το τεχνητό δόντι, χωρίς να χρειάζεται µε τον τρόπο αυτό να τροχιστούν τα υγιή παρακείμενα δόντια.


 

Τα εμφυτεύματα ως αντικατάσταση ενός η περισσοτέρων δοντιών


 

Αντικατάσταση ενός δοντιού

antikatastasi1


 

Αντικατάσταση περισσοτέρων δοντιών

antikatastasi2


 

Αντικατάσταση όλων των δοντιών µε ακίνητη (µή αφαιρέσιμη) επένθετη οδοντοστοιχία

antikatastasi3


 

Τα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μόνιμη στήριξη ολόκληρης τεχνητής οδοντοστοιχίας.

Συμβατικές τεχνητές οδοντοστοιχίες:

Οι συμβατικές, κινητές οδοντοστοιχίες εφάπτονται της σιαγόνας. Με τη χρήση αυτών των οδοντοστοιχιών το οστό ατροφεί και υποχωρεί µε την πάροδο του χρόνου. Καθώς το οστό υποχωρεί, ο! οδοντοστοιχίες μπορεί να μην ταιριάζουν πλέον απόλυτα, µε αποτέλεσμα να προκαλούν πόνο και να δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα μάσησης, ομιλίας και αισθητικής.

Κινητές οδοντοστοιχίες µε εμφυτεύματα:

Με τις οδοντοστοιχίες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα, τα μειονεκτήματα των συμβατικών οδοντοστοιχιών αλλά και η ανάγκη για συγκολλητικές ουσίες εκμηδενίζονται. Το εμφύτευμα αποτελεί σταθερή βάση για την κινητή οδοντοστοιχία, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το οστό της γνάθου. Η οδοντοστοιχία μπορεί εύκολα να μετακινηθεί για να καθαριστεί και μετά να επανατοποθετηθεί σταθερά πίσω στη θέση της.


 

Παραδοσιακή κινητή οδοντοστοιχία επένθετη οδοντοστοιχία που στηρίζεται σε εμφυτεύματα.

epentheti


 

 

Τοποθέτηση του οδοντικού σας εμφυτεύματος

Επειδή οι παραδοσιακές μέθοδοι αντικατάστασης δοντιών (όπως στεφάνες, γέφυρες, μερικές και πλήρεις οδοντοστοιχίες) έχουν μειονεκτήματα όσον αφορά την εμφάνιση και τη λειτουργικότητά τους, τα οδοντικά εμφυτεύματα θεωρούνται από πολλούς οδοντιάτρους ως η προτιμητέα μέθοδος για αντικατάσταση δοντιών.

Ο οδοντίατρος σας µε χαρά θα εξετάσει μαζί σας τη διαδικασία η οποία ταιριάζει στη δική σας συγκεκριμένη περίπτωση.

Παράδειγμα: Αντικατάσταση ενός δοντιού

1. Σχεδιασμός Θεραπείας

Το πρώτο βήμα στη θεραπεία είναι ο προσεχτικός σχεδιασμός, ο οποίος ξεκινά µε την ενδελεχή και λεπτομερειακή εξέταση της δικής σας στοματικής περίπτωσης. Με τη Βοήθεια ακτινογραφιών και εκμαγείων, ο ιατρός θα αποφασίσει το σχέδιο θεραπείας που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας περίπτωση.

2. Τοποθέτηση του εμφυτεύματος

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του εμφυτεύματος στη σιαγόνα. Αυτή η διαδικασία λαµΒάνει χώρα στο οδοντιατρικό ιατρείο µε χρήση τοπικής αναισθησίας. Αφού τοποθετηθεί το εμφύτευμα, ακολουθεί η διαδικασία επούλωσης κατά την οποία γίνεται η οστεοενσωμάτωση. Το υγιές οστό είναι ικανό να διαμορφώσει ένα στενό δεσμό µε το εμφύτευμα μόλις σε 6 εβδομάδες.

3. Τεχνητά δόντια

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επούλωσης, το εμφύτευμα αποτελεί ένα συμπαγές υπόβαθρο προκειμένου να τοποθετηθούν τα τεχνητά δόντια.

texnita_dontia


 

Φροντίζοντας τα οδοντικά σας εμφυτεύματα

Ακριβώς σαν τα φυσικά δόντια, τα εμφυτεύματα απαιτούν τακτικό έλεγχο και συνειδητή στοματική υγιεινή. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων βασίζεται στο κατά πόσο θα κρατήσετε τα καινούργια σας δόντια καθαρά και χωρίς πλάκα. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας πως να φροντίζετε τα δόντια σας μετά τη θεραπεία µε εμφυτεύματα. Κατά τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο, ο οδοντίατρος σας θα εκτιμήσει την επιτυχία της προσωπικής υγιεινής nou εφαρμόζετε. Με την κατάλληλη φροντίδα συμβάλλετε σε μεγάλο βαθμό στη μακρόχρονη συντήρηση των εμφυτευμάτων σας.

Πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων

 • Είναι η πλησιέστερη δυνατή απομίμηση των φυσικών δοντιών .
 • Χαρίζουν στα τεχνητά δόντια την απαιτούμενη σταθερότητα – απαραίτητη για τη μάσηση αλλά και για χαμόγελο µε αυτοπεποίθηση .
 • Δεν απαιτούν την τρόχιση των υγιών δοντιών προκειμένου να τοποθετηθεί µια παραδοσιακή γέφυρα.
 • Εξαφανίζουν τον πόνο που προκαλείται από οδοντοστοι­χίες οι οποίες µε την πάροδο του χρόνου δεν ταιριάζουν απόλυτα στο στόµα σας .
 • Βοηθούν στην προστασία του οστού των σιαγόνων.
 • Δεν υπάρχει η μείωση του οστού των σιαγόνων η οποία παρουσιάζεται στις κινητές οδοντοστοιχίες.
 • Σε μερικές περιπτώσεις συνεισφέρουν στη διατήρηση του σχήματος του προσώπου.

Πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων Straumann

 • Ελβετικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μπορείτε να εμπιστευθείτε
 • Εκτενής έρευνα και 30 χρόνια τεκμηριωμένης κλινικής εμπειρίας σε συνεργασία µε τα μεγαλύτερα παγκοσμίως Πανεπιστήμια και ιδρύματα και τη μεγαλύτερη επιστημονική εταιρία εμφυτευμάτων (ΙΤΙ®) .
 • Άριστα ποσοστά επιτυχίας – περισσότερο από 95% σε μια δεκαετή περίοδο
 • Η δημοφιλέστερη μέθοδος στον κόσμο καθώς έχουν τοποθετηθεί πάνω από 3 εκατομμύρια εμφυτεύματα
 • Μοναδική πατενταρισμένη επιφάνεια εμφυτεύματος της Straumann που μειώνει το διάστημα που πρέπει να περιμένετε για να τοποθετηθεί η τελική προσθετική εργασία πάνω στα εμφυτεύματά σας .
 • Παγκόσμια παρουσία και υποστήριξη των ιατρών και των ασθενών τους οπουδήποτε ανά την υφήλιο

Εµπειρίες Ασθενών

reole

“Συνήθιζα να έχω μόνιμα προβλήματα µε την οδοντοστοιχία µου όχι µόνο όταν έτρωγα αλλά και όταν μιλούσα. Σε πολλές περιπτώσεις χαλάρωνε µε αποτέλεσμα να νιώθω αμήχανο. Από τη στιγμή που η οδοντοστοιχία µου στηρίζεται σε εμφυτεύματα, μένει σταθερή στη θέση της. Τα οδοντικά εμφυτεύματα µου δίνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.”

RenOΙe Η, 63, Επιχειρηματίας


 


 

gernard

“Με την πάροδο Tou χρόνοu, η κάτω οδοντοστοιχία µοu έπαψε να ταιριάζει απόλυτα. Η συνεχής διόρθωση τou προβλήματος δεν επαρκούσε πλέον. Τώρα πλέον έχω μια οδοντοστοιχία που στηρίζεται σε εμφυπύµατα µε αποτέλεσμα να μένει απολύτως ακίνητη Είμαι απολύτως ικανοποιημένος µε αυτή τη λύση και τη συνιστώ ανεπιφύλακτο. Νιώθω άλλος άνθρωπος”


 


 


 

empiria3

“Μετά από μια αποτυχημένη ενδοδοντική θεραπεία, έχασα το δεξί μπροστινό δόντι µου. Ήθελα να αναπληρώσω το κενό οπωσδήποτε. Έμαθα από τον οδοντίατρό µου ότι η αποκατάσταση µε εμφίτευµα ήταν η καλύτερη επιλογή για µένα και τελικά την προτίμησα. Η διαδικασία ήταν απολύτως απλή και κατανοητή. Προσωπικά συνιστώ τα οδοντικά εμφυτεύματα σε όλους.”


 


 


 

empiria4

“Επέλεξα τα εμφυτεύματα γιατί δεν ήθελα τα υγιή παρακείμενα δόντια µου να τροχιστούν χωρίς λόγο. Με τα εμφυτεύματα έκλεισαν τα κενά στα δόντια που µου προκαλούσαν αμηχανία, ιδιαίτερα όταν χαμογελούσα ή μιλούσα σε άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, η επέμβαση ήταν απλή και ανώδυνη. Επιτέλους, μπορώ πλέον να χαμογελώ ελεύθερα! “